"De passie die wij hebben voor onze projecten maakt wie we zijn. We houden net zo van vakantie als onze klanten."

Jeroen heeft samen met broer Maarten van der Werff in 2006 Nexthome opgericht en is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Jeroen is de pionier van het bedrijf. Zijn achtergrond komt niet direct uit het toerisme, want hij heeft een opleiding afgerond als stuurman en scheepwerktuigbouwkundige. Overigens had hij meer interesse in commercie en logistiek en begon hij zijn commerciële loopbaan bij verschillende bedrijven zoals de Handelsonderneming Verhagen, Droste Chocolade en de industriële groothandel Aardse Haarlem.

In 1999 ging het roer om en kwam Outrange in beeld. Vanuit dit kleine familiale boekingskantoor voor chaletvakanties kwam in 2001 BBV voort; een managementorganisatie met ruim 150 vakantiechalets onder beheer in Frankrijk. In 2003 heeft Jeroen dit bedrijf ondergebracht in de Tex-groep, bekend van onder andere de touroperator ILS en de beheerorganisatie GrandAlpes. Hij vervulde daar de functie van directeur operationeel beheer. In december 2005 besloot hij zijn belang in de Tex-groep te verkopen en een nieuwe uitdaging in de makelaardij te zoeken. Dit werd in 2006 een feit en NextHome was geboren.

Inmiddels heeft Jeroen samen met Maarten Nexthome uitgebouwd tot een van de toonaangevende ontwikkelaars in recreatief vastgoed. En dat dit niet alleen beperkt is gebleven tot vakantiehuizen in de bergen, komt vooral door zijn persoonlijke voorliefde voor het Caribische eiland Bonaire.